Napi sajtószemle

Munkatársunktól
2010. 11. 26. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Fars News Agency
Magyarország támogatja Irán békés célú nukleárisenergia-felhasználását – idézte az iráni hírügynökség Martonyi Jánost. A magyar külügyminiszter ezt azzal kapcsolatban mondta, hogy Budapesten fogadta az európai ügyekért felelős iráni külügyminiszter-helyettest, Ali Ahánit. A tegnapi tudósítás szerint Martonyi János azt is megjegyezte, a magyar soros uniós elnökség alatt Budapest arra törekszik, hogy lendületet adjon a perzsa ország és a Nyugat közötti tárgyalásoknak. – Az egyetlen út, amely véget vethet a két fél közötti vitának, az a párbeszéd és az, ha tárgyalóasztal elé ülnek az érintettek – idézte a magyar külügyminisztert az iráni hírügynökség. (Az iráni Press TV a találkozóról írt cikkének címében – Irán Bukarestben megvédte jogát a nukleáris energia felhasználására – Budapest helyett tévesen a román főváros neve szerepelt – a szerk.)

BBC
Jövő tavasszal vagy nyáron összeházasodik a most 28 éves Vilmos herceg és vele egyidős barátnője, Kate Middleton – idézte Károly walesi herceg sajtóirodáját a brit közszolgálati adó. A közlemény szerint a trónsorrendben második Vilmos és leendő neje nyolc évvel ezelőtt ismerkedtek meg egyetemi tanulmányaik alatt. A pár előreláthatólag Wales északi részén él majd, ahol Vilmos a brit légierő (RAF) kötelékében teljesít szolgálatot.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.