Napi sajtószemle

Munkatársunktól
2010. 11. 08. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Corriere Della Sera
Sokkolta a közvéleményt a 2006-ban letartóztatott arab–izraeli író, Amir Mahul beismerése, hogy kémkedett a Hezbollahnak, számol be a történtekről az olasz lap. Az 52 éves értelmiségi a 64 arab szervezetet tömörítő Ittijah ihletője, az ENSZ tanácsadója, a globalizációt és Amerikát többször nyilvánosan bíráló világhírű nyelvész, Noam Chomsky barátja, aki mellett kiállt a nemzetközi közösség. Az Amnesty International azzal tiltakozott letartóztatásakor, hogy Mahul csupán nézetei miatt került börtönbe. Az írót most hétévi börtön fenyegeti, és támogatói továbbra is kiállnak mellette.


The New York Times
Más orgánumokkal egyetemben az amerikai lap is felfigyelt az orosz kormányfő kijevi látogatásakor a bal szeme alatti kék foltra. A tudósító hideg borogatást ajánlva azt találgatja, hogy kozmetikai operáció, avagy fogászati beavatkozás következménye az elszíneződés. De lehet, hogy egyik sem, folytatja a szerző, és Putyin csak a tatamin talált igazi ellenfélre. A tudósítás beszámol arról is, hogy
a sajtókonferencia látványosan gyorsan véget ért, és az esti vacsora is elmaradt. Szóvivője az eset kapcsán annyit mondott, a miniszterelnök fáradt, de lehet, csupán arról van szó, hogy az arca nem volt jól megvilágítva.


JoongAng Daily
Koreai fiúba szerelmes az orosz kormányfő kisebbik lánya, a 23 éves Jekatyerina. A szöuli lap információi szerint a pár az Egyesült Államokban tanul, és nemsokára összeházasodnak. A fiú apja a 90-es évek végén tengernagyi rangban dolgozott Dél-Korea moszkvai nagykövetségén, és a fiatalok a nemzetközi iskola táncestjén ismerkedtek meg 1997-ben. A fiatalok azután is tartották a kapcsolatot, miután a szülők visszatértek állomáshelyükről, s Jekatyerina a 2002-es futball-világbajnokság idején járt Koreában. Putyin állítólag sokáig ellenezte a kapcsolatot, de személyesen is megismerkedve a fiúval, felengedett. A kormányfő idősebb lánya egy görög fiú felesége.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.