Nem feketéztek a magyar határőrök?

2010. 11. 03. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nincs arra utaló információ, hogy a román határrendészek mellett magyarok is érintettek lennének az Arad megyei korrupciós ügyekben – tájékoztatta lapunkat Tímár Zoltán, az Országos Rendőr-főkapitányság irodavezetője. Mint arról beszámoltunk, az idén nyáron két román határrendészt és három úgynevezett szállítót vett őrizetbe, később pedig letartóztatott a román korrupcióellenes hatóság. A gyanú szerint az Arad közelében lévő határátkelőkön hosszú időn keresztül virult a feketeüzlet, román rendészek száz eurót kértek és kaptak azért, hogy érvényes okmányok nélkül utazókat átléptessenek Magyarországra. Gond nélkül átkelhettek az egyik országból a másikba olyanok is, akik ellen körözés volt érvényben. Ennek feltétele az volt, hogy az utasok négyszáz euróval és valamelyik szállító gépkocsijában, azaz a határrendészekkel kapcsolatot tartó emberrel érkezzenek az átkelőhöz.
Az ügyet megszellőztető Adevarul című bukaresti lap értesülései szerint a román határrendészek osztoztak a magyarokkal a bevételen, utóbbiak ezért szemet hunytak a korrupció felett.
Az ORFK szóvivője szerint első alkalommal a botrány júliusi kitörésekor, másodszor pedig a múlt héten kértek hivatalos tájékoztatást a román féltől, amellyel egyébként szoros, szinte napi kapcsolatban vannak. Mindkét alkalommal megerősítették, a román rendőrség nem talált arra utaló nyomot, hogy magyar határrendészek érintettjei lennének a korrupciós ügynek.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.