Német terrorveszély?

Munkatársunktól
2010. 11. 27. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A német kormány információi szerint terroristák a hónap végére merényletet terveznek az ország területén, ami „új helyzetet” teremt a veszélyeztetettség szempontjából. Erről Thomas de Maiziere szövetségi belügyminiszter adott tájékoztatást szerdán délben a tárca épületébe összehívott rendkívüli sajtótájékoztatón. Az információt Berlin egy külföldi titkosszolgálattól kapta. A miniszter utasítást adott a határok fokozottabb őrzésére és a repülőterek, pályaudvarok szigorúbb ellenőrzésére. Ennek köszönhetően ezentúl több és a megszokottnál jobban felfegyverzett rendőr lesz jelen a nevezett objektumok területén és az utcákon. Nem zárta ki annak lehetőségét, hogy az illetékes szervek a schengeni határon belül is visszatérhetnek a beutazók szúrópróbaszerű ellenőrzéséhez. Képünkön német rendőrök járőröznek a berlini központi pályaudvaron.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.