November eleje óta nyitva a nyugdíjkapu

November harmadika óta az alkalmazásban állók eldönthetik, hogy a magánnyugdíjpénztárakból visszalépnek-e az állami rendszerbe.

Munkatársunktól
2010. 11. 25. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Noha kapkodásra nincs ok, hiszen a váltás lehetősége a jövő év végéig nyitva áll a pénztártagok előtt, nem árt tájékozódni az átlépés praktikus teendőiről. Mindenekelőtt, aki vissza szeretne lépni az állami rendszerbe, e szándékát jeleznie kell a magánnyugdíjpénztáránál. A váltani szándékozóknak érdemes odafigyelni, hogy a kérelmet dokumentált módon, tértivevényes levélben juttassák el a magánpénztárhoz, vagy ha megtehetik, személyesen adják át azt, és kérjenek igazolást az átvételről. Így elkerülhetik a levél esetleges elkeveredése miatti kellemetlenségeket. A visszalépés részleteinek szabályait a kormány később, rendeletben határozza majd meg.
Az Országos Választási Bizottság (OVB) nem adott zöld utat az MSZP magán-nyugdíjpénztárakkal kapcsolatos népszavazási kezdeményezéseinek – tudatta az MTI. A döntés ellen az Alkotmánybírósághoz fordulhat a párt.
Továbbiak a 11. oldalon

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.