Nyolc góllal verték a finnek San Marinót

Munkatársunktól
2010. 11. 27. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Labdarúgó Európa-bajnoki selejtezőn, a magyar érdekeltségű E csoprtban Finnország Helsinkiben 8-0-ra legyőzte San Marinót. A gólzápor dacára az első hazai találat csak a 39. percben született, és a második játékrészre is 1-0-val fordultak a csapatok. A csoport állása: 1. Hollandia 4 mérkőzés/12 pont, 2. Magyarország 4/9, 3. Svédország 3/6, 4. Moldova 4/6, 5. Finnország 4/3, 6. San Marino 5/0. Az F csoportban, Horvátország Zágrábban 3-0-ra verte Máltát.
A barátságos mérkőzések közül az Argentína–Brazília összecsapás volt a legrangosabb, amelyet Katar fővárosában, Dohában játszottak, s itt az argentínok Messi 90. percben szerzett góljával nyertek 1-0-ra. További eredmények: Oroszország–Belgium 0-2, Szlovákia–Bosznia-Hercegovina 2-3, Bulgária–Szerbia 0-1, Kína– Lettország 1-0, Montenegró– Azerbajdzsán 2-0, Albánia–Macedónia 0-0.

Zűrzavar Togóban. A togói rendőrség a ghánai határon elfogta Tachanilé Banát, a válogatott korábbi kapitányát, mert a szövetség tudta nélkül egy „álnemzeti” csapatot küldött a pályára a Bahrein elleni barátságos meccsre. Bana már hetekkel korábban eltűnt, miután a 3-0-ra elvesztett összecsapást követően a hatóságok őrizetbe vették a sportminisztert és a szövetség (FTF) egyik tisztviselőjét is.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.