Operaház: bővült a biztos feladatköre

Tölgyesi Gábor
2010. 11. 04. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszter kibővítette az Operaház miniszteri biztosi feladatkörét. Az intézmény vezetői feladatait, munkáltatói jogait Horváth Ádám gyakorolhatja, miután a tárcavezető múlt pénteken azonnali hatállyal visszavonta Vass Lajos főigazgató és Szabó Attila gazdasági igazgató megbízatását.
Eddig mintegy ötvenoldalas jelentést készített az Operaház gazdasági-pénzügyi működését átvilágító bizottság, amely a pazarló gazdálkodáson túl azt is megállapította, hogy az intézményben a közbeszerzési törvényeket sem tartották be: a teljes összeget megosztva ugyanazokkal a személyekkel kötöttek szerződéseket, így kikerülve a közbeszerzési eljárást. Horváth Ádám közös megegyezéssel javasolta Vass Lajos és Szabó Attila közalkalmazotti státusának felmondását, ám ezt az érintettek nem fogadták el.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.