Orbán Viktor az igazságosság mellett

Nem az emberek igazságérzetét kell megváltoztatni, hanem azokat a régi szabályokat, amelyekbe beleütközünk – mondta Orbán Viktor tegnap Brüsszelben.

Munkatársunktól
2010. 11. 08. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kormányfő ezzel kiállt a 98 százalékos különadóval és az Alkotmánybíróság hatás- és jogkörének korlátozásával kapcsolatos fideszes indítványok mellett. Közölte: a jövőben nem lehet indokolatlanul magas végkielégítéseket kifizetni.
A kormánypártok várhatóan támogatják, hogy a végkielégítések különadója alól mentesüljenek, akik sokéves közszolgálat után válnak jogosulttá a juttatásra. Varga Mihály, a miniszterelnökség vezetője a Hír TV-ben beszélt arról a lehetőségről, hogy az Alkotmánybíróság nem dönthetne olyan jogszabályokról sem, amelyek elfogadásához kétharmados parlamenti többségre van szükség.
Az ellenzék élesen támadta a javaslatokat. Gyurcsány Ferenc volt kormányfő felszólította Sólyom László leköszönt köztársasági elnököt, az Alkotmánybíróság egykori elnökét, hogy lépjen fel „az alkotmány és a jogrend tiprása ellen”. Schmitt Pál államfő tegnap fogadta Sólyom Lászlót, és konzultáltak a kérdésről, részleteket azonban nem közöltek. Schmitt a köztévében leszögezte, az Alkotmánybíróság és a képviselők is tették a dolgukat. Reméli, hogy az ellentmondásokat az új alaptörvény majd feloldja.
Továbbiak a 3. oldalon

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.