Összeesküvést sejtenek a jogvédők

A jelenlegi hatalom célja, hogy a terrorizmus elleni küzdelem leple alatt ellehetetlenítse a jogvédők munkáját; ennek az összeesküvésnek lapunk is részese – legalábbis Gaudi-Nagy Tamás és Morvai Krisztina Jobbik-képviselők szerint. Úgy vélik, lejárató kampányt folytatunk ellenük, ennek eredménye pedig az lehet, hogy folytatódnak az elmúlt nyolc év megaláztatásai.

Bodacz Balázs
2010. 11. 08. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Gaudi-Nagy Tamás és Morvai Krisztina, a magyar és az uniós parlament jobbikos képviselői tegnap szokatlan módon, rendkívüli sajtótájékoztatón intéztek támadást a Hír TV és lapunk ellen. A politikusok azt nehezményezték, hogy a napokban idéztünk a terrorizmussal vádolt Budaházy György büntetőügyében keletkezett nyomozati iratokból.
A jobbikos képviselők zokon vették, hogy nem pusztán a vádiratot, hanem az abba be nem került vizsgálati elemeket is közöltünk. Azt is firtatták, hogy „miért éppen most indult koncentrált támadás a jogvédők ellen”; ezzel a megállapítással önmagukra utaltak, hiszen mindkettőjük neve felbukkant egy tanúvallomásban. Az egyik, Somaként ismert vádlott ugyanis arról beszélt a hatóságoknak, hogy Morvainak és Gaudi-Nagynak olyan kapcsolatai vannak, amelyek segítségével bárkit ki tudnak hozni a börtönből.
A két politikus konspirációt sejt amögött, hogy a Hír TV és a Magyar Nemzet nagy terjedelemben foglalkozik a Budaházy-üggyel, ahelyett, hogy a Gyurcsány Ferenchez köthető ügyeket firtatnánk.
A jogvédők azzal vádolják lapunkat, hogy „megágyazunk” egy olyan közfelfogás kialakulásának, amelynek nyomán már nem kelt felháborodást, ha valakinek az alapvető jogait a terrorizmus elleni harcra hivatkozva súlyosan megsérti a hatalom. Szerintük „sajnálni való áldozatként” mutattuk be Lendvai Ildikó és Hiller István MSZP-s politikusokat, vagy éppen Lapid Lajost, a BRFK korábbi közbiztonsági igazgatóját. Ennek oka pedig nem más, mint hogy indokolást nyerjen az a benyújtott törvénymódosítás, amely – amerikai mintára – lehetővé tenné bárki alapvető jogainak indokolatlan korlátozását, telefonjának lehallgatását, lakásának átkutatását, ha rásütik a terrorizmus vádját. E törekvés „bizonyítéka” az is, állítják, hogy a Terrorelhárító Központ hivatalos megalakulásakor jelen volt az Egyesült Államok nagykövete is.
Morvai Krisztina a Magyar Nemzet és a Magyar Hírlap olvasóinak, illetve a Hír TV és Echo TV nézőinek írt nyílt levelében így fogalmaz: „Kérem, ne hagyják, hogy a nemzeti újságok és televíziós csatornák folytassák az ellenünk indított lejárató kampányt, amelynek egyenes következménye lehet az elmúlt nyolc év jogfosztottságának és megaláztatásainak folytatódása azzal a különbséggel, hogy már nem lesz, aki kiálljon a magyarok emberi jogaiért.”
Vezércikk a 7. oldalon

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.