Öten rács mögött vannak

Nagy Áron
2010. 11. 04. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az ötödik ember is előzetes letartóztatásban van Kanadában abból a tíztagú magyarországi cigány bűnbandából, amely hónapokon át rabszolgaként tartott és dolgoztatott 19 pápai férfit Hamilton városában. A 32 éves Dömötör Gyula a hét végén jelentkezett a rendőrségen, miután meglátta körözési képét a médiában – mondta Marc LaPorte rendőrségi szóvivő.
Mint hírül adtuk, a kanadai hatóságok október elején emeltek vádat, illetve adtak ki elfogatóparancsot idősebb és ifjabb Dömötör Ferenc, Kolompár Gyöngyi, Kolompár Gizella, Dömötör Lajos, Karádi Ferenc, Dömötör Gizella, Kolompár Attila és Dömötör Gyula, valamint Karádi Zsanett ellen. A romák Pápa és a környező falvak szegényei között toboroztak embereket jobb életet ígérve az amerikai országban. Ott irataikat elvették, pincébe zárták és moslékkal etették őket. Az áldozatok szociális segélyét felvették, építkezéseken dolgoztatták őket, bérük a család zsebében landolt. Fogvatartóik fenyegetéssel tartották őket sakkban. Közölték velük: ha nem engedelmeskednek, a családtagjaikon állnak bosszút.
LaPorte hangsúlyozta, ha bebizonyosodik bűnösségük, akár 14 éves börtönbüntetést is kaphatnak. Úgy tudjuk, az ügyben a magyar rendőrség is nyomoz.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.