Ötszázalékos bővülés jöhet középtávon

Munkatársunktól
2010. 11. 29. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hazánk a világ legdinamikusabb reformerei közé tartozik – állapította meg a Világbank legfrissebb jelentésében, amit az Ecoline.hu idézett. A nemzetközi pénzintézet elemzésében arra is kitér, hogy idén már csak Romániában és Észtországban zsugorodik éves szinten a gazdaság az EU keleti blokkjában. Magyarországon jövőre 2,8 százalékos növekedést vár a Világbank az idei 1,2 százalék után. Az OTP Bank tegnapi elemzésében 2011-re vonatkozóan még ennél is kedvezőbb előrejelzést tett közzé. Szerintük a kormány által kitűzött háromszázalékos GDP-bővülés elérhető lesz. Továbbá azzal számolnak, hogy a háztartások rendelkezésére álló jövedelem öt százalékkal emelkedik januártól. – A kormányzati reformlépések, így a nyugdíjalap rendbetétele, az egészségügyi reform beindítása, illetve a bürokrácia 25 százalékos csökkentése, az adózásban már eldöntött változtatásokkal együtt középtávon akár ötszázalékos gazdasági növekedést is eredményezhetnek – mondta Bencsik László, az OTP vezérigazgató-helyettese tegnap. A bank menedzsmentje szerint több mint hatszázalékos többlet keletkezhet abból, ha mindenki visszalép az állami nyugdíjrendszerbe.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.