Otthonában bukott nagyot a Chelsea

Munkatársunktól
2010. 11. 24. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Csak az utolsó percekben mentett pontot az Aston Villa pályáján a Manchester United a Premier League-ben, így az Arsenal az Everton otthonában aratott 2-1-es győzelmével megelőzte. A listavezető Chelsea eddig gólt sem kapott Londonban, tegnap viszont óriási meglepetésre 3-0-lal bukott a Sunderland ellenében. Gera Zoltán 69 percet kapott a Newcastle-ban 0-0-t elért Fulhamben.
Anglia, 13. forduló: Aston Villa–Manchester United 2-2, Stoke– Liverpool 2-0, Manchester City– Birmingham 0-0, Newcastle–Fulham 0-0, Tottenham–Blackburn 4-2, West Ham–Blackpool 0-0, Wigan–WBA 1-0, Wolverhampton–Bolton 2-3, Everton–Arsenal 1-2, Chelsea–Sunderland 0-3.

Zsinórban harmadik vereségét szenvedte el Szalai Ádámmal a soraiban a Mainz, így a még pénteken győztes Dortmund hét ponttal megugrott. A két sereghajtó csatájában a Mönchengladbach kiütéssel nyert Kölnben.
Németország, 12. forduló: Dortmund–Hamburg 2-0, Mainz– Hannover 0-1, Kaiserslautern– Stuttgart 3-3, Köln–Mönchengladbach 0-4, St. Pauli–Leverkusen 0-1, Wolfsburg–Schalke 2-2, Bremen–Frankfurt 0-0, Hoffenheim–Freiburg 0-1, Bayern München–Nürnberg 3-0.

A Série A szombati rangadóján a Juventus és a Roma remizett, a Lazio tegnap visszatalált győztes szériájához. Koman Vladimir a Sampdoria, Rudolf Gergely a Genoa, Vass Ádám a Brescia együttesében kezdett, Komant a 64., Vasst az 53. percben cserélték le, Rudolfot a szünetben. Az Udinese olasz szinten gólzáporral áztatta, 4-0-ra tarolta le a Leccét. Az Inter–Milan szuperrangadó lapzártánk után ért véget.
Olaszország, 13. forduló: Juventus–Roma 1-1, Fiorentina–Cesena 1-0, Lazio–Napoli 2-0, Bari– Parma 0-1, Bologna–Brescia 1-0, Cagliari–Genoa 0-1, Palermo–Catania 3-1, Sampdoria–Chievo 0-0, Udinese–Lecce 4-0, Internazionale–Milan lapzárta után.

Spanyolországban a Barcelona szombat éjjel átmenetileg a tabella élére ugrott, mert Messi duplájával 3-1-re verte a Villarrealt, a listavezető Real Madrid pedig tegnap játszott a Gijón otthonában, és mivel 1-0-ra nyert, visszaelőzött. Vadócz Krisztián a 80. percben szállt be az Atlético Madrid vendégeként sima verést kapott Osasunába.
Spanyolország, 11. forduló: Barcelona–Villarreal 3-1, Atlético Madrid–Osasuna 3-0, Bilbao–Almería 1-0, Hércules–Real Sociedad 2-1, Málaga–Levante 1-0, Mallorca–Deportivo La Coruna
0-0, Santander–Espanyol 0-0, Zaragoza–Sevilla 1-2, Gijón–Real Madrid 0-1, Valencia–Getafe lapzárta után.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.