Pazarlás

2010. 11. 26. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Rengeteg pénzt pazarolt el Magyarország romapolitikára az elmúlt években minden látható eredmény nélkül. Ma már világos, hogy nem ez az út vezet a megoldáshoz, hanem a munka és a tanulás. Ebben minden nap meg kell erősíteni azokat, akik maguktól ezt nem tudják. Erre sarkall a magyar kormány családpolitikája, ami a munkavállaló felnőtteken keresztül támogatja a gyermeknevelést – fejtette ki Pelczné Gáll Ildikó európai parlamenti képviselő egy debreceni EU-szemináriumon. Hozzátette: ha egy családfő nem tudja eldönteni, hogy a családi pótlékot játékgépre vagy gyerekcipőre költse, akkor segíteni kell neki. – Ilyen segítség lehet, ha a gyermeknevelési támogatást nem pénzben, hanem természetben kapja meg a bizonytalankodó felnőtt – fogalmazott a képviselő. Kiemelte, hogy az iskolába járó gyermekek mindennap megfelelő élelmezésben részesülnek, ez is arra ösztönzi a szülőket, hogy ne vonják ki gyermekeiket a tankötelezettség alól.
Pelczné szerint Magyarországot a történelem folyamán olyan kulturális sokszínűség jellemezte, amivel egyetlen más állam esetében sem találkozni. E kulturális sokszínűséget a politikus szerint meg kell mutatni Európának is, ezért fogott hozzá egy olyan brüsszeli kiállítás szervezéséhez, amely Árpádtól napjainkig történetiségében mutatja be a kérdést.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.