Pesti klub ejtett rabul egy spanyol vendéget

Győr Ágnes
2010. 11. 25. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Őrizetbe vettek a rendőrök egy férfit, aki társaival erőszakkal visszatartott egy spanyol állampolgárt egy fővárosi éjszakai klubban, amíg a másik külföldi a nagy összegű számla rendezéséhez pénzt vett ki egy bankautomatából – mondta lapunknak a BRFK munkatársa. Az elkövetők vasárnap hajnalban akarták Erzsébetvárosban törvénytelen módon rábírni a vendégeket a körülbelül 200 ezer forintos számla kiegyenlítésére. Emberrablás gyanújával a rendőrök egy 23 éves férfit még aznap éjjel elfogtak a szórakozóhelyen. Társainak felkutatása még folyik. Az ügyben a BRFK szervezett bűnözés elleni osztálya nyomoz. Adatvédelmi okokra hivatkozva a hatóság nem árulja el, hogy melyik klubban történt a bűncselekmény.
A spanyol nagykövetség arról tájékoztatta lapunkat, hogy a hét végi esetről nem kaptak értesítést. Elmondásuk szerint rendszeresen érkeznek panaszok hozzájuk olyan spanyol turistáktól, akikkel irreálisan magas összegeket fizettetnek ki egy-egy étteremben. Ezeknek a száma azonban az utóbbi években csökkent – hangsúlyozták.
Miként megírtuk, szeptember 14-én egy brazil állampolgár 75 ezer forintos számlát kapott azután, hogy egy kólát és egy gulyáslevest fogyasztott egy Váci utcai étteremben. Nem volt nála elég pénz, ezért a személyzet lekísérte az épületben lévő ATM-hez. Bár a férfi tett feljelentést, nyomozás nem indult az ügyben, ugyanis a rendőrség nem talált bűncselekményre utaló nyomot. A BRFK azt közölte, hogy a vendég nem a számla végösszegét kifogásolta, hanem a bankautomata működésére panaszkodott. Arra azonban, hogy ez mit jelent, nem kaptunk választ. Ugyanitt, szintén szeptemberben, egy férfi 170 ezer forintot és 250 eurót (70 ezer forintot) fizetett ki, miután két fiatal lány az utcáról az étterembe invitálta. Úgy tudjuk, hogy az említett hely rajta van az amerikai nagykövetség feketelistáján.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.