Pirosak a Kabát-zsebben

Tíz emberrel a hajrában nyert a címvédő DVSC a Ferencváros ellen a labdarúgó NB I 11. fordulójának vasárnap esti záróderbijén, Debrecenben mégis akad egy negatív hős. Kabát Péter előbb berúgta a büntetőt, majd sokadik szabálytalansága után megkapta a második sárga lapját, s ezzel a pirosat. Egyet aludva a történtekre, a csatár úgy véli, szólnia kellett volna a szakvezetésnek, hogy inkább cseréljék le.

Deák Zsigmond
2010. 11. 04. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Gratulálhatnék a magabiztosan értékesített tizenegyeséhez és csapata rangadón aratott győzelméhez, de bizonyára sejti, nem ezért keresem. Mit gondol, mi az oka, hogy az ősszel már másodszor állítják ki viszonylag korán? – fordultunk a 16-szoros válogatott Kabát Péterhez.
– Nem igazán tudom, mert nem jellemző rám, hogy piros lapokat kapnék. Újpestiként egyszer állítottak ki két év alatt, előtte külföldön, Törökországban, Bulgáriában, Ausztriában vagy még korábban itthon sem igen szórtak ki. Most valóban kaptam viszonylag rövid időn belül két pirosat. A Harkov ellen az Európa-ligában megérdemeltem, mert eltaláltam az ellenfelem fejét könyökkel, hozzáteszem, nem láttam, hogy ott van mellettem, éppen fordultam. Most vasárnap kezezésért kaptam az első sárgát, a másodiknál viszont nem könyököltem, felugorva felemeltem a kezem, csak Balog Zoli rájátszott az esetre.
– Ehhez képest csapata szakvezetője, Herczeg András azt nyilatkozta a meccs után, hogy le akarta hozni önt a szünetben, de a játékostársak lebeszélték erről. A szívére s nem az eszére hallgatott, sosem bocsátotta volna meg magának, ha emiatt veszítenek. Akkor mégiscsak volt valami abban, hogy túl keményen küzdött, nem?
– Bandi bá’ nagyon rendes, hogy magára vállalta a balhét, de nem egészen úgy van, ahogy mondja. Mivel már volt egy sárgám, s a meccs valóban túlfűtött hangulatban zajlott, valószínűleg nekem is szólnom kellett volna, talán jobb, ha lehoz. Nem szóltam, hibáztam.
– A túlfűtöttségnek nem feltétlenül kell párosulnia ennyi faulttal.
– Valóban sok kis szabálytalanságot követtem el, nem mentségül mondom, engem is faragtak rendesen. Pályafutásom során soha nem kellett külön motiválni, hogy hajtsak, a Fradi ellen különösen nem, most talán túlpörögtem kissé. Ám Várhidi Péter is mondta a televíziós elemzésben, inkább ilyen játékosai legyenek, mint olyanok, akiket neki kell külön ösztönöznie.
– Azért egy harminchárom éves, tapasztalt csatártól inkább várná az ember, hogy nem egyre durvább, hanem egyre higgadtabb lesz. Lehet, hogy jelenlegi debreceni helyzete miatt idegesebb a szokásosnál? Nem kapott túl sok lehetőséget, s egyelőre a helyi publikum sem zárta a szívébe.
– Az összeállításban működik a rotáció, ráadásul sérülés miatt három mérkőzést eleve ki kellett hagynom, de szerintem nem kell szégyenkeznem a nyolc meccsen rúgott öt gólommal. Bekerültem a kezdőcsapatba, ebből a szempontból is rosszul jött ez a kiállítás és a várható eltiltás, nem mintha bármikor jól jönne.
– A kisfia, Kevin nem ijed meg a most látott „vad” aputól?
– Dehogy, civilben más az ember, mint a pályán, én sem vagyok olyan otthon, mint amit ezúttal mutattam.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.