Popfricska és dzsesszrock a Trafóban

Klementisz Réka
2010. 11. 25. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Még meg sem jelent, a Full Playback első albuma – címe szerint – máris Aranylemez. A borítón a fricskának szánt cím alatt kigyúrt felsőtestekbe montírozva örkényi kínkacajjal nevetnek a zenészek; a hazai dzsesszélet egyik legjobb basszusgitárosa, Szappanos György, Kovács Gábor billentyűs, Banai Szilárd dobos, Csepregi Gyula szaxofonos és Frankie Lato hegedűs. Első ránézésre akár Monty Python-kiadvány is lehetne.
És mert úgy látják, a búcsúkoncerteknek nagy a keletje, a 2003-ban alakult dzsesszrock formáció első lemezbemutató koncertjét holnap este kilencre a pesti Trafóba búcsúkoncertként hirdették meg – a következő jó harminc évben, ha kell, ezután már csak búcsúkoncerteket rendeznek. Már a név, a dizájn is fricska, torz tükörben a popbiznisz fonák oldala, ahol a minőség mindegy, és még az sem veri ki a biztosítékot senkinél, ha egy zenekar nyilván művészileg megalapozott okból tizedszer áll össze egy búcsúkoncert-hakni erejéig.
Csepregi Gyuláék kesergés helyett a humort választották, viccelődnek az egész cirkuszon, csak egy dologgal nem – a zenével. Repertoárjukban jól megférnek a rockos riffekkel felborzolt dzsesszfutamok és a hegedűvel feleselő szaxofonszólamok. A Trafóban holnap este bő kétórás örömzenélést ígérnek.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.