PÓTSZÉK

Pethő Tibor
2010. 11. 07. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Cserenadrág
Katona József Színház, Kamra. Író: Vlagyimir Presznyakov, Oleg Presznyakov. Rendező: Vajdai Vilmos. Bemutató: október 31.
A szibériai születésű írók, drámaírók egyben színészek és rendezők is. Ahhoz a fiatal orosz drámaíró-nemzedékhez tartoznak, akik az utóbbi pár évben Nyugat-Európában is hírnevet szereztek maguknak. A darab látlelet, szocreál szatíra egy fiatal, harmincas generációról, amely a rendszerváltás utáni káoszban nőtt fel.

Golden dragon
Katona József Színház. Író: Roland Schimmelpfennig. Rendező: Gothár Péter. Bemutató: október 30.
Egy nő megcsalja a férjét. Egy öregember nem bírja elviselni, hogy öreg. Egy fiatal nő megtudja, hogy terhes. Egy kis kínai lányt prostituál egy pénzéhes kereskedő. Vagy mehet mindez éppen fordítva is. Szorongató kortárs dráma, csupa játék és rettenet.

Kézifék
Bakelit (Holdlakók Műhely). Rendező: Rudas Attila. Bemutató: október 31.
Pszichodráma. Játék az elszigeteltségről, múlt és jelen keveredéséről, életről, vélt és valós halálokról.

Rekviem
Egri Gárdonyi Géza Színház. Zeneszerző: Wolfgang Amadeus Mozart. Rendező: Barta Dóra. Bemutató: október 29.
Nem lesz ennek jó vége: olvad a sarki jégtakaró, előbb-utóbb megáll a Golf-áramlat és eljön a jégkorszak. Persze, mi gondunk vele, kit érdekel, mi lesz száz, kétszáz, ezer év múlva. Légy önzőbb, ember! Egyórás táncrekviem a földért, magunkért.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.