Pótszék

Pósa Tibor
2010. 11. 28. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Albérlet az asztal alatt
Budaörsi Játékszín. Író: Roland Topor. Rendező: Funk Iván. Bemutató: november 19.
Milyen érzés lehet, ha valaki az asztal alatt talál albérletet, vagy ha valaki az asztal alatti területet adja albérletbe? Dragomir lakik a szűkösen berendezett asztal alatt, akinek ez előrelépés, mert korábban fatörzsben lakott.

A nagymama
Kaposvári Csiky Gergely Színház. Író: Csiky Gergely. Rendező: Szikora János. Bemutató: november 19.
Humorban és érzelemben gazdag mű: a fiatal franciatanár a leánynevelő intézetben szerény viselkedésével, helyes pedagógiai elveivel elnyeri a nevelők bizalmát. Csak Tódorka Szilárd tanár úr tudja, hogy ez a fiatalember maga az ifjú Szerémi gróf.

Fagy
Új Színház. Író: Jevgenyij Griskovec. Rendező: Baksa Imre. Bemutató: november 19.
Griskovec az egyik legjelentősebb kortárs orosz drámaíró. Szereplői általában gyermeki hangon szólalnak meg, kiszolgáltatott létükre rácsodálkozva veszik tudomásul múltjukat, környezetüket.

Hotel Penész
Főnix Színházi Műhely. Író: Marit Tusvik. Rendező: Bicskei Kiss László. Bemutató: november 19.
Két skandináv nő összezárva egy moszkvai szállodaszobában. Kortalan létük férfiakon, szerelmeken, háborúkon és földrészeken át vezet.

Traviata
Szegedi Nemzeti Színház. Zeneszerző: Giuseppe Verdi. Vezényel: Pál Tamás, Gyüdi Sándor. Rendező: Juronics Tamás. Bemutató: november 19.
Dumas A kaméliás hölgye alapján született opera. A melegszívű, ám tüdőbeteg hősnő lemond szerelméről, hogy saját kétes híre ne tegye tönkre az ifjú jövőjét.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.