Rekviemek halottaink emlékére

2010. 11. 07. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Brahms Német rekviemje csendül fel az elhunytak emlékére halottak napja és mindenszentek ünnepe alkalmából ma este a pécsi bazilikában. A Pannon Filharmonikusok hangversenyén fellép a tavalyi Operalia énekverseny pécsi különdíjasa, Kostas Smoriginas is.
Halottak napja közeledtével számos templomban tartanak koncerteket. Kedden este hét órakor a belvárosi Szent Mihály-templomban Mozart Rekviemjét adják elő. A művet a Budapesti Victoria Kamarakórus, a Liszt Ferenc Kórus és Zenekar, a Diósdi Szent Gellért Vegyeskar, valamint a Capo di Tutti Kamarakórus szólaltatja meg Farkas Mária vezényletével, többek között Szabóki Tünde és Cser Péter énekszólójával.

Ünnepel a konzi. Jubileumi koncertet adnak a „Nemzeti Conservatorium” és a későbbi Nemzeti Zenede utódjaként 170 éves fennállását ünneplő Bartók Béla Zenei Szakközépiskola jelenlegi és egykori diákjai a Művészetek Palotájában, ma este fél nyolctól. A gálakoncerten többek között Erkel Ferenc, Liszt Ferenc, Dohnányi Ernő és Malcolm Arnold dallamai is felcsendülnek. Bartók Húsz magyar népdalát az iskola volt növendéke, Kocsis Zoltán Kossuth-díjas zongoraművész-karmester vezényli.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.