Romamisszió: református kapcsolatépítés

Tarics Péter
2010. 11. 29. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

El kell készíteni egy olyan térképet, amely megmutatja, hogy melyik településen és közösségekben van kapcsolata a református egyháznak a romákkal, és hol kell még erősíteni vagy létrehozni ezt a kapcsolatot – mondta a tavaly év végén létrehozott Református Cigánymissziós Tanács terveiről Csomós József püspök Budapesten tegnap a református zsinat zárónapján. A térképről ki kell derülnie annak, hogy hol tartanak református lelkészek hittanórákat, hol gondoznak cigány közösségeket, és hol állítottak fel erre a célra úgynevezett tanodákat – jegyezte meg. Mint közölte, jövőre szeretnének széles körű konferenciát szervezni a cigánymisszióról, mert más területekről is ki kell építeni a kapcsolatot szakemberekkel, hogy megállapítsák: mely stratégia mentén kell tovább dolgozni. A cigánymisszióba „oda kell tenni az egyház erejét”, aminek a lelkészképzésben is meg kell jelennie. Az egyház számára ez a kérdés megkerülhetetlen – hangsúlyozta.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.