Románia kitüntette Járóka Líviát

2010. 11. 11. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Teodor Baconschi román külügyminiszter a kisebbségek társadalmi befogadásának elősegítése érdekében kifejtett tevékenységéért érdemdíjjal tüntette ki Járóka Líviát, a Fidesz európai parlamenti képviselőjét. A díjat a nyomorban élő gyermekek oktatási integrációjával foglalkozó Ovidiu Rom szervezet által a hét végén Bukarestben rendezett esten vette át a politikus; a rendezvény sztárvendége a Romániában forgató Nicolas Cage színész volt.
Járóka Lívia beszédében felhívta a figyelmet annak jelentőségére, hogy abban az időszakban kapja a díjat, amikor egész Európa kezdi felismerni: a mintegy 12 millió európai roma kirekesztése olyan közös probléma, amely egy közös európai megoldást igényel. Járóka szerint a díj odaítélése annak az üzenete, hogy a romák társadalmi befogadása az Európa előtt álló egyik legégetőbb stratégiai kihívás.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.