Röviden

MN
2010. 11. 04. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egymilliárdos bevétel a különadóból
Az Alkotmánybíróság ma nyilvános teljes ülésen hirdeti ki határozatát a 98 százalékos különadóról. A szabályozásról a jó erkölcsbe ütköző végkielégítési botrányok miatt döntött a kabinet és október elsején lépett hatályba. A mai napig január 1-jei visszamenőleges hatállyal egymilliárd forint folyt be a költségvetésbe a nagy összegű végkielégítések után befizetett adóként. (MN)

Gazdasági nyitás Vietnam felé
A magyar–vietnami gazdasági kapcsolatok erősítése érdekében együttműködési megállapodást írt alá Márton Péter, az ITD Hungary vezérigazgató-helyettese a vietnami testvérintézmény vezérigazgató-helyettesével – közölte az ITD. A magyar vállalkozók számára versenyelőnyt jelenthet, ha kapcsolatba kerülnek azokkal a korábban Magyarországon tanult vietnamiakkal, akik kiválóan beszélnek magyarul, s ma már döntéshozó pozícióban dolgoznak. (MTI)

Erdélyi tévés áttörés
A romániai magyar közszolgálati televíziózás 41 éves történetében előzmény nélküli lépésként tegnaptól napi egyórás állandó adást sugároz a Román Televízió kolozsvári területi stúdiójának magyar szerkesztősége. Bardocz Sándor főszerkesztő szerint az Erdélyi Figyelő című magazin jelentős lépés az önálló romániai magyar közszolgálati tévécsatorna beindítása felé. (R. Sz.)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.