Röviden

MN
2010. 11. 03. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tízrészes filmsorozat készült Győrről
A győri Xántus János Múzeum történészei és egy fiatal filmes testvérpár, Bárány Dániel és Krisztián tízrészes ismeretterjesztő filmsorozatot készített Győr történetéről. A széria az 1500-as évektől egészen a győri vár XIX. század eleji megsemmisüléséig dolgozza fel a város történetét. (MTI)

Minden idők legjobb magyar filmje
Második fordulójához ért a Filmmúzeum szavazása, amely során minden idők legjobb magyar filmjét keresik. Október végéig még lehet szavazni, ötven alkotás még versenyben van. A győztest november
14-én hirdetik ki. (MN)

Búza Barna búcsúztatása
Az életének 100. évében elhunyt Búza Barnától november 4-én öt órakor gyászistentiszteleten vesznek búcsút a budapesti Szabadság téri református templomban. A szobrászművész hamvait november
6-án délután két órakor helyezik örök nyugalomra a sarkadi temetőben. (MN)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.