Röviden

MN
2010. 11. 04. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Pazarlás Miskolcon
Miskolc új polgármestere szerint az elmúlt nyolc évben pazarlás, fejetlenség, káosz jellemezte
a helyi önkormányzatot és annak cégeit, ezt mutatják az átadás-átvétel óta eltelt tizenhét nap tapasztalatai. Kriza Ákos (Fidesz–KDNP) közölte, hogy az új polgármesteri kabinet megkezdte a munkát, a különböző feladatkörökhöz felelősöket rendeltek; a hivatali struktúra átalakítása is folyamatban van, továbbá szakértők kezdték meg munkájukat az önkormányzati cégeknél is. (MTI)

Átalakítás Szegeden
Csökkentené Botka László (MSZP) szegedi polgármester hatáskörét a Fidesz, és jelentősen
átalakítaná a város irányítását – derül ki azokból az indítványokból, amelyeket szerdai ülésén tárgyal a testület. A polgármester munkáját csupán egy alpolgármester segítené, és ideiglenes bizottságot hoznának létre az önkormányzat elmúlt nyolcéves tevékenysége vizsgálatára. Botka eközben
a szegedi 2-es villamosvonal kivitelezési szerződésének felmondását tervezi. (MTI)

Deme ártatlannak mondja magát
Ártatlan vagyok! – ezt mondta a rácsok mögött adott interjújában a csepeli iskolai kettős gyilkosság előzetes letartóztatásban lévő egyik gyanúsítottja, Deme Gábor. A volt szocialista politikus több megdöbbentő kijelentést is tett a TV2 Naplójának kamerája előtt, például azt, hogy ma már nem teljesen biztos abban, hogy a kirúgott biztonsági őr a gyilkos. „Többen is azt mondták, túl jó ember vagyok” – állította Deme Gábor. (MN)

Jogi lépések?
A Jobbik jogi lépéseken gondolkodik, mert sajtóhírek alapján úgy látják, etikátlan kormányzati megbízások történtek. Novák Előd alelnök felidézte: az Index arról írt, a kormány ötmilliárdot szánna az ország légi fényképezéssel való feltárására; írtak arról is, hogy Csontváry-kiállítás nyílik Isztambulban, a képek szállítását pedig a területért felelős államtitkár fél éve létrehozott cége nyerte el. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.