Röviden

MN
2010. 11. 29. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ritkítják az út menti óriásplakátokat
Módosítja a közúti közlekedésről szóló törvényt a szakminisztérium. Sok más mellett ebben újraszabályozza reklámtáblák elhelyezését a közutak mellett. A módosítás megtiltja a láthatóságot akadályozó, a közlekedés biztonságát veszélyeztető jelzések, berendezések kihelyezését a közút területén, a közút mellett és felett. A javaslat emellett százmillió forintra emeli a légi közlekedési bírság legfelső határát. (MN)

Egymillió forint a bivalybőr táskáért
A meghirdetett ár tízszereséért kelt el a Nemzetgazdasági Minisztérium által október 28-án licitálásra bocsátott költségvetési vízibivalybőr táska. Az Afrika Holding Zrt. egymillió-négyezer forintot ajánlott fel és fizetett be a Magyar Kármentő Alap bankszámlájára. (MN)

Nőtt az energiacégek nyeresége
Több mint 50 százalékkal, az előző év első kilenc hónapjához képet 54,3 százalékkal 13,77 milliárd forintra nőtt az Émász konszolidált adózás előtti nyeresége 2010 első három negyedévében, miközben a cég árbevétele 2,6 százalékkal 72,51 milliárd forintra csökkent – tette közzé tegnap a társaság. A parlament által elfogadott, és a negyedik negyedévben megfizetendő különadó miatt várhatóan csökken az adózott nyereség. Az Elmű tegnap az adózott profit 23,6 százalékos növekedéséről számolt be. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.