Röviden

MN
2010. 11. 04. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ezúttal olcsóbb lesz a benzin
Két forinttal csökken a benzin ára a hazai töltőállomásokon, a gázolaj ára változatlan marad – erősítették meg piaci forrásokból a Holtankoljak.hu értesülését. Az árváltozás után a benzin országos átlagos ára 337 forintra csökken, a gázolajé 322 forint marad. Legutóbb a múlt héten változott az üzemanyagok ára idehaza, akkor négy forinttal drágább volt a benzin, a gázolaj három forinttal csökkent. (MN)

Korszerű mozdonyok magyar síneken
Bemutatta a MÁV-Trakció TRAXX villamos mozdonyát a gyártó. A vasúttársaság 2007-ben írt ki közbeszerzést korszerű mozdonyok beszerzésére. A 25 TRAXX mozdony szállítására és további 25 opciójára 2008-ban kötötték meg a szerződést a Bombardier-vel 79,6 millió euróért. A mozdonyokat jövő év nyarától állítják forgalomba, a tervek szerint német, osztrák és magyar szakaszokra szerzik be a működési engedélyeket. (MTI)

Műanyagból gyártanak olajat
Műanyag hulladékot olajjá alakító, majd azzal villamos energiát termelő erőmű ipari modellje kezdte meg működését Győrben, az ipari parkban. A rendszerben aprítják, majd hevítve olajjá alakítják az egyébként újrahasznosíthatatlan műanyag hulladékot. Az alapanyag háromnegyedét olajként, 15 százalékát gázként nyerik vissza, a salak aránya alig öt százalék. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.