Röviden

MN
2010. 11. 11. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Erősödött a forint
Tegnap kora este 270,5 forintot ért az euró, de a hazai fizetőeszköz erősödött a svájci frankhoz és a dollárhoz képest is: előbbi 195,9, utóbbi 194,5 forinton állt. A Morgan Stanley két londoni elemzője a tegnap megjelent jegyzetük alapján rövid távon 265 forint/eurós árfolyamot vár. A Portfolio.hu beszámolója szerint ezt arra alapozzák, hogy szerintük Magyarország közel áll a kamatemeléshez. (MN)

Die Presse: Homály a lobbiban
Az osztrák vasútnak (ÖBB) a volt MÁV Cargo megvásárlásával kapcsolatos lobbiügye rávilágít, hogy homály borítja Ausztriában a lobbi jövedelmező üzletágát – írta szombati elemzésében a Die Presse című osztrák napilap. Ennek előzménye, hogy – mint lapunkban megírtuk – a Profil című hetilap csütörtökön részleteket közölt egy titkos hangfelvételből, amelyen az ÖBB felügyelőbizottsága 2008 februárjában a magyar Geuronet Bt.-vel 2007-ben kötött tanácsadói szerződésről vitatkozik. (MTI)

Nőtt a fuvarozók áfaterhelése
Tegnaptól a nehézgépjárművek üzemben tartóinak a túlsúlydíj után 25 százalékos áfát kell fizetniük, mivel hatályba lépett a meghatározott össztömeget, tengelyterhelést és méretet meghaladó járművek közlekedéséről szóló rendelet módosítása. (MTI)

Új vezető a GVH-nál
Juhász Miklós tölti be a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) elnöki tisztét tegnap óta, miután Nagy Zoltán – aki tizenkét évig vezette a GVH-t – megbízatása lejárt. Juhász Miklós korábban bíró volt, majd jogtanácsos lett, 2001-től ügyvédi irodát tartott fenn. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.