Röviden

MN
2010. 11. 04. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Elzárással sújtva
Ítéletet hozott a Kaposvári Városi Bíróság a múlt szombati Kaposvár–Honvéd NB I-es labdarúgó-mérkőzés vendégszektorában történt rendbontás ügyében. A gól nélküli találkozót pirotechnikai eszközökkel megzavaró kispesti szurkolók közül egyelőre nem jogerősen öt személyt tizenöt nap elzárással sújtottak, és hat hónapra kitiltották a Magyar Labdarúgó-szövetség által szervezett mérkőzések helyszínéül szolgáló sportlétesítményekből. Egy rendbontó három nap elzárást kapott. (G. J. A.)

Rajt vereséggel
U19-es labdarúgó-válogatottunk Európa-bajnoki selejtezőn Tatabányán 1-0-s vereséget szenvedett a moldovai együttestől. A négycsapatos tornán a magyar együttes szerdán a finnekkel, szombaton a lengyelekkel játszik, s a csoportból az első két helyezett jut majd tovább. (MN)

Maradhat 0-10 után
A posztján marad Mario Been, a Feyenoord labdarúgócsapatának vezetőedzője, annak ellenére, hogy együttese vasárnap 10-0-s vereséget szenvedett a PSV Eindhoventől. A listavezető és házigazda PSV többek között Dzsudzsák Balázs két góljával aratta a kiütéses sikert úgy, hogy a vendégek a 34. percben emberhátrányba kerültek. A Feyenoord jelenleg mindössze 15. a 18 csapatos élvonalban. (MTI)

Kozmus visszatér
Visszatér a versenyzéshez Primoz Kozmus (képünkön), a férfi kalapácsvetés olimpiai és világbajnoka. A 31 éves szlovén atléta – Pars Krisztián nagy ellenfele – tavaly októberben váratlanul jelentette be visszavonulását, amit akkor motivációhiánnyal indokolt. Ám azóta fejébe vette, hogy Londonban megvédi az olimpiai bajnoki címét. (MN)

Komanék pontja
Az olasz labdarúgó-bajnokság 8. fordulójának vasárnap esti mérkőzésén: Inter–Sampdoria 1-1, a vendégcsapatban Koman Vladimir végig a pályán volt. A Napoli–Milan találkozót tegnap lapzárta után játszották. Az élcsoport: 1. Lazio 19, 2. Inter 15, 3. Milan 14/7 mérkőzés. A spanyol bajnokság 8. fordulójában: Sevilla– Athletic Bilbao 4-3, Villarreal–Atlético Madrid 2-0; az élcsoport: 1. Real Madrid 20,
2. Villarreal 19 (16-6), 3. Barcelona 19 (14-6). (MN)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.