Röviden

MTI
2010. 11. 11. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

IMF-feltételek Romániának
A Nemzetközi Valutaalap (IMF) feltételekhez köti a Romániának januárban folyósítandó következő hitelrészletet – jelentette be Jeffrey Franks, az IMF küldöttségének vezetője tegnap a román fővárosban.
A kormánnyal mások mellett olyan intézkedésekben állapodtak meg, amelyek csökkentik az egészségügy kiadásait és növelik a bevételeit. Feltétel továbbá a közalkalmazottak egységes bérezésére vonatkozó törvény elfogadása, a nyugdíjrendszer megreformálása és a 2011-es költségvetés, amelyet a román parlament várhatóan az év végén fogad el. (MTI)

Elmennek a svédek
A svéd jobbközép kormány bejelentette, hogy 2012-ben kezdi meg csapatai kivonását Afganisztánból, és 2014 végéig átruházza a biztonsági feladatokat az afgán hadseregre. Fredrik Reinfeldt (képünkön) kormányfő ilyen értelmű megállapodást kötött két ellenzéki párttal. Az 530 fős svéd kontingens részét képezi a NATO vezette nemzetközi szövetségnek. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.