Röviden

MTI
2010. 11. 06. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Rátóti megvált Babarczytól
Az eredeti tervtől eltérően nem Babarczy László, hanem Balikó Tamás rendezi B. Michael Frayn – Hamvai Kornél Szigliget című színművét, ami azt jelenti, hogy Babarczy László munkájára a továbbiakban nem tart igényt a kaposvári Csiky Gergely Színház – tudtuk meg Rátóti Zoltántól, a teátrum szeptember 1-jén kinevezett igazgatójától. Babarczy menesztését Rátóti a színház belügyének tekinti, részletekbe éppen a Babarczy László iránti tiszteletből nem kíván bocsátkozni. A Kossuth-díjjal is kitüntetett Babarczy László 1973-ban került Kaposvárra, 1974–81-ig a színház főrendezője, 1978–2007-ig pedig igazgatója volt. A Csiky Gergely Színházban harminchárom darabot rendezett. (G. J. A.)

Megalakult a Jazzernyő Egyesület
A magyar dzsessz ünnepén megalakult a Jazzernyő Egyesület, amelynek legfontosabb célja a műfaj minél szélesebb körben történő megismertetése, a fiatalok figyelmének felkeltése a dzsessz iránt. A szervezet titkára Zipernovszky Kornél, elnöke Pallai Péter lett. (MTI)

Milánóban döntős a Cozma-film
A világ egyik legrangosabb, ma kezdődő és november 2-án záruló sportfilmseregszemléjén, Milánóban a Marian Cozmának emléket állító Szíven szúrt ország című alkotás dokumentumfilm kategóriában bekerült a hivatalos versenyprogramba. Az alkotókat az egyik társrendező, Csillag Manó képviseli
a fesztiválon. (MTI)

Víz alatti múzeum
A fővárosi Szilágyi Dezső téri hajóállomáson lesz az Octopus Tengerészeti és Víz Alatti Régészeti Múzeum a Debrecen Ex-Kassa hajó fedélzetén. Az ország első hajómúzeuma 84 százalékban uniós támogatásból valósul meg. A hajó felújítása és múzeummá alakítása – háromszázmillió forintból – decemberben kezdődik el. Az intézmény jövő májusban nyithatja meg kapuit. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.