Röviden

MN
2010. 11. 07. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kosarasbravúrok
A női kosárlabda Euroliga 1. fordulójában, az A csoportban: Pécs 2010–Riga (lett) 66-60, a B csoportban: Gdynia (lengyel)–MKB-Euroleasing Sopron 67-82. A női Európa-kupa 1. fordulójában, a H csoportban: Seat Lami-Véd Győr– Nantes (francia) 64-61. (MTI)

Siker vereséggel
A női teniszezők Dohában zajló világbajnokságán, a Barna csoportban: Wozniacki (dán, 1.)– Schiavone (olasz, 4.) 3:6, 6:1, 6:1; Gyementyjeva (orosz, 7.)– Stosur (ausztrál, 5.) 4:6, 6:4, 7:6 (7-4); a négyesből az ezúttal vesztes, de az előző két meccsét megnyert Stosur lett elsőként elődöntős. (MTI)

Sidi újabb érme
A sportlövők müncheni Világkupa-döntőjében Sidi Péter a légpuskával kedden elért harmadik helyezése után tegnap a kisöbű sportpuska 3x40 lövéses összetett számában ezüstérmes lett. A komáromi lövő nyáron az ugyancsak Münchenben rendezett világbajnokságon összetettben győzött, légpuskával a második, a kisöbű sportpuska fekvő helyzetű számában negyedik lett (nem mellékesen első magyar sportolóként kvótát szerzett a londoni olimpiára), és jó esélye van arra, hogy miként 2009-ben, 2010-ben is őt válasszák meg a világ legjobb sportlövőjének. (MN)

Magyarként síelne
Miklós Edit személyében magyar résztvevője is lehet a női alpesi sízők idei Világkupa-sorozatának, ha a román sportági szövetség elengedi a csíkszeredai születésű sportolót. A 21 éves síelő szerdán letette az állampolgári esküt, így minden dokumentum rendelkezésre áll ahhoz, hogy magyar színekben folytassa pályafutását. Miklós 2008 óta szerepel rendszeresen a Vk-sorozat versenyein, és három alkalommal szerzett pontot, a 2009-es, Val d’Isére-ben rendezett vb-n pedig lesiklásban és szuper-óriásműlesiklásban egyaránt 18. lett. (MTI)

Debreceni nyitány
A labdarúgó NB I 12. fordulójában ma DVSC–Kaposvár (17.00) és Videoton–Honvéd (19.00) meccseket rendeznek. (MN)

Javított a Miami
A végső sikerre is esélyesnek tartott Miami Heat a nyitókörben elszenvedett bostoni vereség után Philadelphiában javított az észak-amerikai profi kosárlabdaliga (NBA) második játéknapján.
A LeBron James, Dwyane Wade, Chris Bosh szupertrióval felálló floridaiak 97-87-re győztek. (MTI)

Ezüstös kardok
A Várhelyi Kata, Márton Anna, Gárdos Judit, László Luca összeállítású kardválogatott ezüstérmes lett az oroszországi Lobnyában zajló junior vívó Európa-bajnokságon. (MN)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.