Röviden

MTI
2010. 11. 07. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Elfogadták a sarokszámokat
A jövő évi költségvetés alapvető tételeiről döntött a kormány tegnapi ülésén – jelentette be tegnap a kormányszóvivő. Nagy Anna hozzátette, a kabinet tartja a 2011-re kitűzött háromszázalékos hiánycélt. A költségvetés véglegesítése folyamatban van, és azt október 31-i határidő előtt benyújtják az Országgyűlésnek. Elmondta, a büdzsé sarokszámait Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter ismerteti majd. (MTI)

Debreceni Egyetem: elszámolt pénzek
Elszámolt a 70 millió forintos támogatás felhasználásáról a Debreceni Egyetem Agrár- és Gazdálkodástudományok Centruma – reagált az intézmény vezetése Papcsák Ferenc elszámoltatási kormánybiztos közleményére tegnap. A kormánybiztos szerdán még azt közölte, esetlegesen bűncselekmény elkövetésének alapos gyanúja is felmerülhet az ügyben. (MTI)

Hivatal lesz az ITDH-ból
Központi hivatallá alakul át az ITD Hungary Zrt. – döntött a kormány tegnap. A Nemzetgazdasági Minisztérium közlése szerint a gazdaságosabb és hatékonyabb közigazgatás megteremtése érdekében az új szervezet – feladatai hiánytalan ellátása mellett – átláthatóbb, kisebb és ezáltal költséghatékonyabb módon működik majd tovább, a tulajdonosi és felügyeleti jogokat pedig a nemzetgazdasági miniszter gyakorolja. (D. L.)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.