Röviden

MTI
2010. 11. 25. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Félmilliárd közeli adócsalás
Összesen 479 millió forintnyi adócsalást derítettek fel egy debreceni székhelyű, gabonafelvásárlással, -értékesítéssel foglalkozó cégnél a vámosok. A vállalat 2006-ban és 2007-ben bruttó 969 millió forint
értékben adott el gabonát országszerte, a terményeket viszont számla nélkülszerezte be. (MTI)

Kínai korlát a külföldiek előtt
A kínai kormány a spekuláció megfékezése érdekében korlátozza a külföldiek ingatlanvásárlását. Ezentúl a külföldi állampolgárok csak egy lakóingatlant szerezhetnek, a vállalatok pedig csak akkor kapnak engedélyt ingatlanvásárlásra, ha maguk használják az adott területet. Peking az intézkedéssel a lakóingatlanok árának további emelkedését akarja megakadályozni. (MTI)

Kevesebb gáz kell az oroszoktól
A Gazprom európai gázexportja 26 százalékkal 20,24 milliárd köbméterre csökkent az idei harmadik negyedévben az egy évvel korábbihoz képest – közölte tegnap a Gazprom. A cég, amely Európa gázszükségletének negyedét fedezi, vesztett piaci részesedéséből, miközben a térségben bővült az algériai és a norvégiai gázbeszerzés. Eközben Bulgária elutasította, ezért mégsem épül meg a tervezett Burgasz-Alekszandropolisz kőolajvezeték, amelyen keresztül Oroszország szállított volna kőolajat Görögországba. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.