Röviden

MTI
2010. 11. 25. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kísérlet
Egy japán kísérletsorozat először mutatta ki, hogy a varjak képesek különbséget tenni nők és férfiak fotói között. A találatokért sajttal jutalmazott madarak megállapíthatták: nagyon ráérnek ezek a japán kutatók.

Korrupt szakértőt marasztaltak el
Bírósági eljárásban elkövetett vesztegetés miatt egy év hat hónap börtönbüntetésre ítélt tegnap egy igazságügyi szakértőt a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Bíróság. A vádlottat még 2007 áprilisában rendelte ki a Vásárosnaményi Városi Bíróság igazságügyi mezőgazdasági szakértőnek egy kártérítési perben. Az ügy felperesének felajánlotta, hogy ha fizet neki 80 ezer forintot, számára kedvező szakértői véleményt készít. A felperes feljelentése alapján a pénz átvételekor a szakértőt tetten érte a rendőrség. (MTI)

Tonnányi kokaint foglaltak le Itáliában
Egy tonna nagy tisztaságú kokainra bukkantak a calabriai Gioia Tauro kikötővárosban: a kábítószer kereskedelmi értékét 200 millió euróra becslik – közölte tegnap az olasz csendőrség. A kokainra egy Brazíliából érkezett hajón találtak rá, ez volt az utóbbi tizenöt év legnagyobb fogása Olaszországban. A mezőgazdasági járművekben elrejtett kábítószert az olasz, közép- és észak-európai piacra szánták. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.