Röviden

MN
2010. 11. 24. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Husztiék aranya
Huszti Szabolcs csapata, a Zenit nyerte az orosz labdarúgó-bajnokságot. A szentpétervári együttes – amely három év után lett ismét a legjobb hazájában – 5-0-ra győzött tegnap a Rosztov ellen, így két fordulóval a zárás előtt behozhatatlan előnyre tett szert. (MTI)

Élen a PSV
A holland futballbajnokság 14. fordulójában visszavette az első helyet Dzsudzsák Balázs csapata, a szombaton az Excelsiort 4-2-re verő és a magyar futballistát a soraiban tudó PSV Eindhoven, miután az eddigi listavezető Twente – szezonbeli első vereségét elszenvedve – 2-1-re kikapott a NAC Bredától. A győztes hazaiaknál sem Fehér Csaba, sem Horváth Gábor nem játszott. Tegnap az Ajax 2-0-ra kikapott az AZ Alkmaar otthonában. (MTI)

Másodvonal
Mindkét éllovas biztos győzelemmel erősítette meg vezető pozícióját a labdarúgó NB II-ben. Keleten a Nyíregyháza idegenben múlta felül 3-0-ra az MTK II-t, nyugaton a Gyirmót 4-0-ra gyűrte le a Videoton-PFLA együttesét. (MTI)

Pécsi bravúr
A címvédő Pécs remek védekezésével 74-59-re legyőzte a házigazda Győrt a női kosárlabda NB I tegnapi rangadóján a két addigi veretlen csatájában. A Sopron 92-65-re nyert Szolnokon, a Ferencváros pedig a fővárosi derbin gyűrte le 65-51-re a BSE-t, ezzel újonc létére negyedik. (MTI)

Úszócsúcs
Bernek Péter 1:52,94-es idejével országos csúcsot ért el 200 háton szombaton a rövid pályás úszó ob-n Százhalombattán. Ez az első magyar rekord a sportágban, amióta betiltották a „csodadresszek” viselését. Verrasztó Evelyn hét, Cseh László hat aranyéremmel zárta az ob-t. (MN)

Loeb sikere
A sorozatban hétszeres világbajnok Sébastien Loeb nyerte tegnap a Brit Ralit, az idei vb-sorozat utolsó, 13. versenyét. A francia pilóta már a vb 11. futamán, a Francia Ralin bebiztosította hetedik elsőségét. A hazai tereprali ob-t Szalay Balázs nyerte Korda Erik és Fazekas Károly előtt. (MTI)

Pacquiao és Haye
Manny Pacquiao, napjaink egyik legjobb profi bokszolója 8. kategóriájában is a csúcsra ért, miután Antonio Margarito magabiztos kipontozásával megszerezte a WBC szervezet nagyváltósúlyú vb-övét. A WBA nehézsúlyú bajnoka, David Haye a 3. menetben kiütötte brit honfitársát, Audley Harrisont. (D. Zs.)

Totóeredmények
A heti totó helyes tippjei: X, 2, X, 2, X, 2, 2, 1, 1, X, 1, 1, X, Internazionale–Milan pluszmérkőzés lapzárta után. (MN)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.