Röviden

MTI
2010. 11. 24. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ismét Amerikán a világ szeme
Ezen a héten ismét a makroadatoké lesz a főszerep a Wall Streeten, miután lassan már elfogynak a vállalati eredménybeszámolók. A befektetők nagy érdeklődéssel várják Barack Obama és kongresszusi vezetők csütörtöki megbeszélését, amelyen a gazdaságpolitikai irányvonal, egyebek mellett az adócsökkentés lesz napirenden. További iránymutatást várhatnak a befektetők az amerikai gazdaság állapotára nézve a héten napvilágra kerülő feldolgozóipari adatokból, konjunktúramutatókból, a kiskereskedelem, valamint a termelői és a fogyasztói infláció alakulását jelző adatokból. (MTI)

Várólista német autóvásárlóknak
Hosszú várakozásra kell berendezkedniük azoknak, akik manapság új német autót akarnak venni Németországban. A német autógyártók szövetségének alelnöke a Bild am Sonntag című lapnak elmondta: bizonyos esetekben olyan sokáig kell várni egy új autóra, amire eddig még sohasem volt példa. A késlekedés nemcsak a nagy keresletnek tulajdonítható, hanem annak is, hogy a beszállítók nem győzik a megrendeléseket teljesíteni, hónapok óta kapacitásaik határán dolgoznak. – Minden idők legnagyobb rendelésállományát könyvelhetjük el – mondta az Audi szóvivője, aki szerint jelenleg az A3-asra nagyjából öt hónapot kell várni. A nagy kereslet miatt a Volkswagen egyes modelljeinél is megnőhet a kiszállítás ideje.

Újra drágulnak az üzemanyagok?
Sokat emelkedett a héten a benzin és a gázolaj dollárban mért tőzsdei átlagára, ráadásul a forint is gyengülést mutatott a zöldhasúval szemben. Mindezek hatására legnagyobb valószínűsége annak van, hogy a Mol jövő héten a hazai benzin- és gázolajárak emelése mellett dönt – írta a Portfolio.hu. A szakportál ismertetése szerint a múlt heti átlagárhoz képest ezen a héten 2,2 százalékkal emelkedett dollárban mérve a benzin átlagára, miközben a gázolajé 2,6 százalékkal került feljebb, forintban számítva pedig még nagyobb a drágulás. A lap szerint emiatt a Mol ismét az áremelés mellett dönt majd. (MN)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.