Röviden

MTI
2010. 11. 25. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Évtizedes süllyedés
„Múltba néző” műholdas radarfelvételekkel kimutatható, hogy évek óta süllyedt az ajkai vörösiszap-tározó gátja – a felvételeket az Európai Űrügynökség a katasztrófára való tekintettel ingyenesen bocsátotta a kutatók rendelkezésére. A kis területen lejátszódó nagy mozgáskülönbség okozhatta a végzetes törést
és a gátszakadást. (MTI)

Vizsgálat új eljárásban?
A Nemzeti Közlekedési Hatóság szerint az Alstom Metropolis típusú szerelvényekkel kapcsolatos konkrét műszaki kérdések vizsgálatára és a műszaki megoldások minősítésére csak új közigazgatási eljárás keretében van lehetőség. A hatóság arról is tájékoztatta a 2-es és a 4-es metróvonalra szánt szerelvények francia gyártóját, hogy a 2-es vonal járművei kapcsán közigazgatási eljárás nincs folyamatban, mivel másodfokú, jogerős döntése óta az Alstom nem adott be új kérelmet. (MTI)

Új elnök az NCA élén
Csizmadia László lett a Nemzeti Civil Alapprogram (NCA) tanácsának elnöke – közölte a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium Egyházi, nemzetiségi és civil kapcsolatokért felelős államtitkársága. Az új elnök megbízólevelét a tanács november 10-i ülése után vette át, miután kinevezésével egyetértett az Országgyűlés emberi jogi, kisebbségi, civil- és vallásügyi bizottsága is november 8-i ülésén. Csizmadia a Civil Összefogás Fórum szóvivője. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.