Röviden

MTI
2010. 11. 26. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nő a kisvállalkozások beruházási kedve
Ingatlanberuházást még nem, de informatikai, gép- és berendezés, valamint gépjármű-beruházást egyre több kis- és közepes vállalkozás tervez jövőre – derül ki a K&H legfrissebb felméréséből. A cégek harmada tervezi informatikai parkjának felújítását, bővítését, negyede gondol gépbeszerzésre, s egyre többen, immár a megkérdezettek ötöde szeretné gépkocsiflottáját megújítani. (H. P.)

Magyar partnerekre vágyik a Siemens
A Siemens-csoport a korábbinál is nagyobb szerepet szán a magyarországi beszállítóknak, elsősorban a kis- és közepes vállalkozásoknak – mondta Dale A. Martin, a Siemens Zrt. elnök-vezérigazgatója kedden Budapesten sajtótájékoztatón. A cég legtöbb projektjében már ma is 50 százalék körüli a magyar beszállítók aránya, s ez elérheti a 70 százalékot is. Az elnök-vezérigazgató közölte, a csoport 100 új munkatársat is keres. (MTI)

Támogatást kapnak a kikötők
A közforgalmú nemzetközi és országos jelentőségű kikötők meghatározott fejlesztéséhez támogatás vehető igénybe a Közlekedési operatív programból – a nemzeti fejlesztési miniszter erről szóló rendelete a legutóbbi Magyar Közlönyben jelent meg. A támogatás felső határa az elszámolható költségek 85 százaléka. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.