Röviden

MTI
2010. 11. 26. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Rénhír
Rénszarvashús árusítása miatt ért heves bírálat Nagy-Britanniában egy üzletláncot, mondván, karácsony közeledtével ünneprontó a portéka, hiszen a Mikulás szánját rénszarvasok húzzák. Kész szerencse, hogy a kisgyerekek nem tudnak olvasni, és vásárolni is csak ritkán járnak.

Drogkereskedőket fogtak el
Kétéves nyomozás után nemzetközi együttműködésben jelentős kábítószercsempész bandát számoltak fel tegnap a rendőrök; 3,5 tonna kokaint lefoglaltak, 79 gyanúsítottat Olaszországban, Szerbiában, Szlovéniában, Montenegróban, Magyarországon és Svájcban fogtak el. A kokaint Dél-Amerikából hozták Európába. Magyarországon Pécsett, illetve Hegyeshalomnál bukott le egy-egy drogfutár, összesen húszmillió forint értékű kábítószert találtak náluk. (MTI)

Gyorsan emelkedik Grönland
Évente 2,5 centiméternyit emelkedik ki az Észak-Atlanti-óceánból Grönland a sziget partjainál lévő gleccserek olvadása miatt, állapították meg amerikai kutatók GPS-es mérései. A tudósok szerint 2025-re már évi öt centiméteres, földrengéseket okozó emelkedésre lehet számítani. A grönlandi jégtakaró hatással van a klímaváltozásra és a globális tengervízszint emelkedésére. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.