Röviden

MN
2010. 11. 26. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Csalás a romák kárpótlásával
Több száz millió forinttal károsították meg az osztrák államot a második világháború során Ausztriába kényszermunkára elhurcoltak kárpótlására benyújtott valótlan kérelmekkel a vád szerint annak a társaságnak a tagjai, akiknek a pere másodfokon tegnap kezdődött meg a Szegedi Ítélőtáblán. Az országban több helyütt tömegével készültek fiktív adatokra épülő, alaptalan igénylések. A rendőrség 2004-ben indított nyomozást a Bács-Kiskun megyében benyújtott több mint háromszáz kérelem ügyében. (MN)

Megszüntetnék a luxusnyugdíjat
Ne kaphasson kiemelt „luxusnyugdíjat” az, aki az előző rendszerben állami vagy pártvezető volt. Ezt szeretné elérni a Jobbik a szovjet megszállást követő szocialista rendszerek által biztosított politikai nyugdíj-privilégiumok megszüntetéséről és a szocializmus áldozatainak társadalombiztosítási kompenzációjáról szóló indítványával. (MN)

Gémesi maradt a MÖSZ élén
Gödöllő polgármestere maradt a Magyar Önkormányzatok Szövetségének (MÖSZ) elnöke, miután a keddi tisztújító ülésen megerősítették posztján. Gémesi György elmondta, szeretné, ha az önkormányzati érdekérvényesítés és az ehhez kapcsolódó jogok a helyükre kerülnének. (MN)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.