Röviden

MN
2010. 11. 06. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Őrizetbe vették a főorvost
Őrizetbe vették a Honvédkórház egyik osztályvezető főorvosát kedden az egészségügyi intézmény épületében – tudtuk meg. F. József ellen egy diagnosztikai fejlesztés kapcsán merült fel visszaélés gyanúja. A fejlesztést a Honvédelmi Minisztérium vagyonkezelésében álló HM EI Zrt.-nél kezdték el, ahol a nyomozó hatóságok házkutatást is tartottak, és iratokat foglaltak le. A beruházáshoz egy konzorcium nyert el több száz milliós állami támogatást az előző kormányzati ciklusok idején. (H. Gy.)

Elhunyt Néstor Kirchner
Elhunyt Néstor Kirchner, Argentína korábbi elnöke, aki a 2001-es államcsődöt követő nagyon nehéz időszak után vette át az ország irányítását. Kormányzása alatt felpörgött a gazdaság, 2006-ban határidő előtt visszafizette az ország összes tartozását az IMF-nek, és végig ellenállt a többi nemzetközi pénzintézet kitartó nyomásának is. (S. T.)

Csődvédelmet kér a Cerbona
Finanszírozási problémái miatt a Cerbona Zrt. november 10-re összehívta a vállalat közgyűlését, ahol várhatóan csődvédelmet kérnek a cégcsoportra – közölte a Független Hírügynökség. Gosztonyi Gábor, a Cerbona vezérigazgatója elmondta: a banki inkasszó miatt nem tudják teljesíteni a fizetési kötelezettségeiket, s erről tájékoztatták is a beszállítókat. (MN)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.