Röviden

MN
2010. 11. 26. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Orbánnál járt a CIA igazgatója
Orbán Viktor miniszterelnök tegnap hivatalában fogadta Leon E. Panettát, a CIA igazgatóját. A tárgyalópartnerek áttekintették a terrorizmusellenes küzdelem aktuális állását, és aláhúzták az együttműködés fontosságát a terrorizmus jelentette kihívások leküzdése területén – tájékoztatott a kormányfő szóvivője. Szijjártó Péter közleményében rögzítette, hogy Magyarország is kiveszi részét a terrorizmusellenes küzdelemből, ennek jegyében hozta létre a kormány a Terrorelhárítási Központot. (MTI)

Új nagykövet Washingtonban
Szapáry György közgazdász, a Magyar Nemzeti Bank volt alelnöke lesz Magyarország új washingtoni nagykövete – értesült lapunk. Szapáry Szombati Bélát váltja, kiküldésére tegnap az Országgyűlés külügyi bizottsága is igent mondott. (MN)

Gyorsuló infláció az euróövezetben
Közel két éve, 2008. november óta a legerősebb fogyasztóiár-emelkedési ütemet regisztrálták októberben az euróövezetben: az előző hónaphoz képest 0,4 százalék, éves összevetésben 1,9 százalék lett a harmonizált infláció az Eurostat uniós statisztikai hivatal végleges adatai szerint. Az októberi inflációt elemzők szerint leginkább az energiaárak növekedése erősítette. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.