Röviden

Dékány Lóránt
2010. 11. 27. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Újra kell vizsgálni az EMFESZ-eladást
Új eljárás lefolytatására kötelezte a Legfelsőbb Bíróság is a Magyar Energia Hivatalt (MEH) a hazai gázpiac csaknem ötödét lefedő EMFESZ Kft. 2009-es eladásával kapcsolatban – közölte lapunkkal a gázszolgáltató korábbi tulajdonosa, a per elindítója, a Mabofi.
A társaság amiatt nyújtotta be keresetét, mert az EMFESZ tulajdonosváltását a MEH egy nap alatt hagyta jóvá úgy, hogy a gáztársaság akkori tulajdonosától, vagyis a Mabofitól nem kértek tájékoztatást. Az eladás múlt év tavaszán a Mabofi tudta nélkül zajlott. (D. L.)

Állami segítség kell a taxisoknak?
Az összeomlás közelébe került a magyar taxipiac, és a helyzeten csak állami beavatkozással lehetne változtatni – mondta Dudás Zoltán, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara taxisszekciójának elnöke. Az erőteljes túlkínálati piacon – országosan mintegy tízezer engedélyt adtak ki – folyamatosan csökkennek az árak. A 130-150 forintos kilométerenkénti tarifa az önköltséget sem fedezi, sok taxis a megélhetése érdekében átcsúszik a szürkegazdaságba – közölte Dudás Zoltán. (MTI)

Barcelonába repül a Malév
Március 27-től – tíz év után – ismét repül Barcelonába a Malév; a nyári menetrendben heti négy járatot üzemeltet – közölte a légitársaság tegnap. A menetrendet a balkáni országokból érkező átszálló utasoknak is kedvező módon alakították ki. A légitársaság a járattól magas férőhely-kihasználtságot és több tízezer utast vár már az első évben. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.