Röviden

MN
2010. 11. 27. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

ÁSZ-feljelentés Újbudán
Újbudán még több eljárás indulhat az MSZP által októberig irányított önkormányzat ellen. Az Állami Számvevőszék tegnap ismeretlen tettes ellen, hanyag kezelés gyanújával tett feljelentést a rendőrségen a XI. kerületi közoktatási intézmények beruházásaira kiírt pályázat ügyében – közölte tegnap a Hír TV. A számvevők vizsgálata szerint az önkormányzat úgy fizetett egy pályázati dokumentációt készítő cégnek, hogy az nem teljesítette a szerződésben foglaltakat. (MN)

MSZP-s kritika Gyurcsánynak
Gyurcsány Ferenc annak a politikai stílusnak és tartalomnak a jelképe, ami gondot okozott az MSZP-nek – jelentette ki Balogh András, az ellenzéki párt elnökhelyettese az MTV reggeli műsorában. A politikus szerint nem tölthet be vezető pozíciót a pártban olyan személy, aki miatt a szocialisták csak katasztrofális eredményeket tudtak elérni. (MN)

Nem lesz budapesti távhődíjemelés
Budapesten nem emelkedik a lakossági távhő díja decemberben – írta közleményében a Budapesti Városüzemeltetési Központ Zrt. Az energiadíjak állami moratóriumának megfelelően, az előző Fővárosi Közgyűlés akkor még ellenzéki képviselőinek javaslatára befagyasztotta a távfűtési díjakat. Ez egy átlagos lakossági fogyasztó esetében az év végéig 5000-8000 forint megtakarítást jelent. (Sz. Zs.)

Szigetvári átvétel
Szigetvár 860 lakását érintő távhőszolgáltatást decembertől az önkormányzat százszázalékos tulajdonú cége veszi át. A baranyai kisvárosban ezzel a lépéssel várhatóan tízszázalékos díjcsökkentést sikerül elérni már jövő hónaptól. (B. M. C.)

Jön a pécsi Tettye Busz Zrt.
A száz százalékban önkormányzati tulajdonban lévő Tettye Busz Zrt. létrehozásáról ma dönt a városi közgyűlés. A városvezetés a korábban tervezett, ám elmaradt buszbeszerzést is ezzel a társasággal szeretné lefolytatni. Ismeretes, a Pécsi Közlekedési Zrt. buszainak eladása miatt hűtlen kezeléssel gyanúsítják a társaság vezérigazgatóját. (B. M. C.)

Jelölések a közmédiumokba
Megtörtént a jelölés a médiatanács ülésén, a közmédiumok vezérigazgató-jelöltjeinek nevét elküldték a Közszolgálati Közalapítványnak – tudatta Balogh László, a Közszolgálati Közalapítvány kuratóriumának elnöke tegnap. Közölte: a kuratórium az elmúlt évek tapasztalatai alapján nem hozza nyilvánosságra az érintettek nevét, mivel nincs a birtokában a jelöltek írásos nyilatkozata, amelyben hozzájárulnának nevük közléséhez. (MTI)

Szabadságvesztés falfirkálásért?
Egy évig terjedő szabadságvesztéssel büntetné a falfirkálást Nagy Gábor Tamás (Fidesz).
A képviselő tegnap nyújtotta be a büntetőtörvények módosításáról szóló törvényjavaslathoz a módosító indítványát. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.