Röviden

MN
2010. 11. 27. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bizakodók a hazai cégek
Továbbra is optimisták a hazai vállalkozások, de óvatosabban nyilatkoznak a jövőről, mint fél évvel ezelőtt – derül ki a Gazdaság- és Vállalkozáskutató Intézet legfrissebb felméréséből. Az intézet szakértői szerint a tavaszhoz képest visszafogott lelkesedést az magyarázza, hogy néhány, a gazdaságban jelentős szerepet játszó vállalkozás kedvezőtlen kilátásai húzzák vissza a jelenleg 10,4 százalékon álló indexet. A bizonytalanság viszonylag magas szintje a kilábalás törékenységére utal. (MTI)

Amerikai honlapok kínai szervereken
Több, biztonsági szempontból kifejezetten érzékeny amerikai honlapot is kínai szerverekre irányítottak át – közölte tegnap az amerikai védelmi minisztérium. Észrevételük szerint a kínai China Telecom hibásan megadott paraméterei szerint az amerikai szenátus, a védelmi minisztérium, a NASA és a kereskedelmi minisztérium weblapjai is kínai hálózaton futottak át. (MN)

Iraki elnöki vétó
Nem írja alá a Tárik Azíz volt miniszterelnök-helyettes, külügyminiszter kivégzéséről szóló parancsot Dzsalal Talabani iraki államfő – közölte tegnap a France24 francia hírtelevízió. Az iraki legfelsőbb bíróság októberben ítélte kötél általi halálra Szaddám Huszein egyik legfőbb bizalmasát. Az ítéletet a síita iszlám közösség üldözésében játszott szerepére hivatkozva szabták ki. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.