Röviden

Bodacz Péter
2010. 11. 03. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tesztelt a T-Mobile és az Ericsson
Néhány éven belül várhatóan hazánkban is elérhető az LTE (Long Term Evolution) elnevezésű negyedik generációs mobilhálózat. A fejlesztő T-Mobile és az Ericsson 2009 októberében a távközlési társaság Szerémi úti központjában kezdte meg az adat- és hangszolgáltatásra egyaránt alkalmas tesztrendszer kiépítését, majd a XI. kerület egy részében kiépítették az LTE hálózatot, amit a kutatók éjszakáján a nagyközönségnek is bemutattak. (B. P.)

Túl a százezredik IPTV-előfizetőn
A T-Home IPTV-előfizetőinek száma az elmúlt időszak dinamikus növekedésének köszönhetően elérte a százezret. A hagyományos televíziózást gyökeresen átalakító IPTV szolgáltatást hazánkban elsőként a T-Home (illetve elődmárkája, a T-Online Magyarország) indította el 2006 novemberében. A kereskedelmi forgalomban is egy ideig kizárólag ez a márka nyújtott IPTV-szolgáltatást. (B. P.)

Ellenszélben az utcanézegető
Csaknem negyedmillió német jelezte, hogy nem szeretné, ha a tulajdonát képező ingatlan felismerhető lenne a Google utcanézegető alkalmazásán, a Street View-n. A keresőprogramjáról ismertté vált – sokak szerint „világuralmi ambíciókat” dédelgető – amerikai informatikai vállalat kamerái az év elején kezdték el a húsz legnagyobb német város feltérképezését. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.