Röviden

MTI
2010. 11. 28. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Együttműködik a PSZÁF és az NFH
Együttműködési megállapodást írt alá a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) és a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH) a fogyasztók érdekeinek összehangolt és hatékonyabb védelme érdekében. A két szervezet az együttműködési kötelezettségen felül vállalja a másik fél feladatai teljesítésének elősegítését. (B. P.)

Nagyot estek a casco díjak
Több mint a felével, 90 ezer forintról 40 ezer forintra esett a casco biztosítások átlagdíja a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási kampányban – derül ki a Netrisk.hu felméréséből. Az online alkusztársaság szerint mindez annak köszönhető, hogy a kötelező biztosítások árának rekordmértékű esése magával rántotta a casco biztosítások díját is. (B. P.)

Több magyar áru a Tescóban
Bővítené a magyar beszállítóinak körét a Tesco Global Áruházak Zrt. a minőségi termékkínálat növelése érdekében – közölte a társaság kereskedelmi igazgatója. David B. Wood a cég dél-dunántúli regionális beszállítói fórumán tartott sajtótájékoztatón elmondta: a Tesco jelenleg mintegy 800 magyar beszállító termékeit értékesíti. Ez év októbere óta 40 új partnerrel szerződtek, akiknek 130 terméke már kapható
az áruházakban. (MTI)

Airbusok Kínának
Húsz Airbus repülőgépet tervez beszerezni az Air China, Kína nemzeti légitársasága; az ügylet értéke – a katalógusár alapján – 4,49 milliárd dollár.
Az ázsiai ország légi vállalata közölte: tíz Airbus 330s, és ugyancsak tíz 350s típust vásárolna az európai légi gyártótól. November elején a China Southern Airlines, a legnagyobb flottával rendelkező kínai légitársaság azt közölte, hogy 36 Airbust tervez vásárolni, aminek a katalógusára 3,78 milliárd dollár. (MTI)

Központban a foglalkoztatás
Magyarországra érkezett az Európai Parlament foglalkoztatási és szociálisügyi bizottsága, amely az Országgyűlés foglalkoztatási és munkaügyi bizottságával találkozott. Gúr Nándor (MSZP), a bizottság elnöke kifejtette: megvitatták a munkaerőpiacra jutás lehetőségeinek bővítését, és szó esett arról is, hogy ez hogyan függ össze a Magyarországon is bevezetendő duális szakképzéssel. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.