Röviden

MN
2010. 11. 06. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Díj a tehetség gondozásáért
Átadta az oktatási és köznevelési Junior Prima Díjat Hoffmann Rózsa oktatási államtitkár és Lakatos Péter, a társalapító Vodafone Magyarország vezérigazgató-helyettese. Hoffmann Rózsa a Prima Primissima Alapítvány által életre hívott kitüntetés ünnepségén elmondta: a tehetséggondozást az ország egyetlen felemelkedési lehetőségének tartja, ezért a készülő közoktatási és felsőoktatási törvények külön fejezetben foglalkoznak majd ezzel. (MN)

Üres a hevesi kassza
Szinte üres kasszát hagyott az új vezetésre Heves megye volt szocialista vezetése, amely nyáron 300 millió forint hitelt vett fel, ebből azonban alig 20 millió maradt. A megyének illetékbevételekből és állami támogatásból van pénze, de a kifizetésekhez még legalább 19-20 millió forint hiányzik, ráadásul a megyei önkormányzat 132 millió forintnyi számlatartozással is kénytelen szembenézni. Mindezt Horváth László közgyűlési elnök (Fidesz–KDNP) közölte, hozzátéve: tárgyalnak a megye számlavezető bankjával, hogy a bérek kifizetése ne kerüljön veszélybe. (Hír TV)

Rendigény Miskolcon
„Fokozatosan rendet teszünk a miskolci Búza téri piacon, ahol a milliárdos átépítés után is sokszor áldatlan állapotok uralkodnak” – jelentette ki Kriza Ákos (Fidesz– KDNP), a borsodi megyeszékhely polgármestere. Kriza szerint tarthatatlan, hogy a miskolci piac a legdrágább a régióban, a bérleti díjak jelentősen nőttek, a terület beszűkült, s emiatt számos kis- és őstermelő kiszorult onnan. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.