Röviden

MTI
2010. 11. 06. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Lemondtak a GVH-alelnökök
Lemondott a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) két elnökhelyettese, Nagy Zoltán, a szervezet elnöke pedig javaslatot tett Orbán Viktor kormányfőnek két új elnökhelyettes, Horváth Zoltán és Tóth András kinevezésére – közölte tegnap Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője. A kormányfő arra kérte Kövér László házelnököt, intézkedjen arról, hogy a két elnökhelyettes-jelölt gazdasági bizottsági meghallgatása még a héten megtörténjen. (MTI)

Elárverezik a bivalybőr táskát
Jótékonysági árverésre bocsátja a híres-hírhedt vízibivalybőr táskát a Nemzetgazdasági Minisztérium a vörösiszap-katasztrófa károsultjainak megsegítésére a Vatera.hu aukciós weboldalon – közölte tegnap a szaktárca. Ebben a táskában vitték át 2004-től az előző kormányok pénzügyminiszterei a parlamentbe a költségvetés tervezetét. (MTI)

Keressen hazai cégeket az Opel!
A magyar beszállítók számának növelését szorgalmazza az ITD Hungary az Opel szentgotthárdi gyárában, ahol 2012-től fokozatosan három új motorcsalád gyártását kezdik el – írta az AutoPro.hu járműipari szakportál. Az interjúban Solt Tamás, a General Motors Powertrain Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója elmondta, nagy az elvárás a magyar beszállítók számának növelését illetően. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.