Röviden

MN
2010. 11. 06. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Emlék
Leszerelték az utolsó – még Demszky Gábor által 2006-ban kirakatott – „Traktorral behajtani tilos!” közlekedési táblát is a fővárosban. Egyet meg kellett volna hagyni, hogy emlékeztessen a liberálisok demokráciafelfogására.

Vadkendert neveltek
Több mint 300 tő vadkenderre bukkantak tegnap a rendőrök egy fertőszentmiklósi családi ház melléképületében. A növény termesztésével egy embert gyanúsítanak. Szintén Győr környékén múlt kedden négy helyszínen összesen 1540 tőnyi vadkendert és kilenc kiló kábítószergyanús növényi törmeléket, a termesztéshez használt eszközöket, valamint négy és fél millió forint készpénzt foglaltak le. Akkor öt győri férfi ellen indult eljárás. (MTI)

Sokkolót vittek az iskolába
Szabálysértési eljárást indított a rendőrség az egyik budapesti, XI. kerületi általános iskola ügyében. Az intézményben a diákok elektromos sokkolóval rázták meg egymást. Öt tanulót kellett megvizsgálniuk a mentőknek, miután felvetődött, hogy áramütés érte őket. Kiderült, hogy egy kínai piacon vásárolt sokkoló járt kézről kézre. (MN)

Igen a Duna-buszra
Jövőre elindulhat a szlovákiai Somorját, Dunacsúnyt, Pozsonyt és Dévényt a magyarországi Rajkán keresztül összekötő, az ausztriai Hainburgig járó Duna-busz. A szlovákiai Nagyszombat megye közgyűlése múlt héten hagyta jóvá a programot, amelynek részeként két, 85 százaléknyi uniós támogatással vásárolt vízi jármű közlekedne. (MTI)

Tragédiába torkollt egy afgán lakodalom
Több mint 60 ember meghalt és további negyvenen megsérültek tegnap, amikor ráomlott a tető a násznépre egy esküvőn Észak-Afganisztánban. Az áldozatok többsége nő és gyermek. A tragédia oka, hogy a lakodalomnak helyet adó háromemeletes vályogház nem bírta a terhelést. (MTI)

Skandináv lottó
Első sorsolás: 1, 3, 6, 10, 19, 28, 34. Második sorsolás: 6, 8, 13, 14, 18, 28, 34. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.